Een caravan of camper financieren

Een caravan of camper financieren? wij hebben een goedkoper en beter voorstel voor u!

Natuurlijk weet iedereen dat je het beste iets kunt kopen als je het met eigen geld kunt betalen, dit is immers in ALLE gevallen de GOEDKOOPSTE manier!

Financieringen kennen we allemaal in relatie tot de auto, hier is dit immers onder de noemer “Lease” een bekend begrip geworden, ook caravan of campers worden best vaak gefinancierd. Te vaak vinden wij!

Stel; u bent op zoek naar een (gebruikte) caravan of camper en u heeft hiervoor € 5.000,– gespaard, alleen tijdens uw zoektocht naar uw droomcaravan of camper op Internet (of in diverse showrooms) vindt u niet wat u zoekt binnen uw budget. Dat kan! Indeling, kleurstelling, gewichten en gebruikssporen kunnen u tegenstaan. Wij zeggen onze klanten ook vaak dat een caravan of camper je de eerste 10 seconden dat je binnenstapt het gevoel moet geven “dat je thuis komt”, is dit niet het geval dan is dit niet uw caravan of camper.

U hebt dat gevoel van “thuiskomen” wel telkens als u die ene nieuwe caravan of camper binnen stapt, alleen die kost met voortent en inventaris € 15.000,-. Hiervoor hebben de meeste bedrijven (waaronder wij zelf) wel een oplossing; financieren!

Zo noemt men het overigens meestal niet, het zit verpakt in de meest mooie namen; “Betaal gemak” – “Caravan of camper Dreams” – “Flex Lease” – “Travel Easy” – “Koop nu en betaal pas …” – “Uitgesteld betalen” – “financieringsplan”. Achter al deze financieringen zitten bedrijven die op deze producten geld (willen/moeten) verdienen, waarbij de rente op kan lopen naar 10% of meer, in de meeste gevallen is er ook nog sprake van commissie of provisie voor de tussenpersoon (het caravan of camperbedrijf), u begrijpt dat u degene bent die dit betaald!

Wat ook leuk klinkt; “Nieuwe caravan of camper voor 40% van de nieuwwaarde, inruilgarantie van 60 % aflossingsvrij bedrag”.
Simpel vertaald betekend dit niets meer of minder dan dat u na afloop van de looptijd – meestal 60 maanden – nog met een schuld blijft zitten van 40- 50% welke u aan het einde van de looptijd nog in moet lossen, of noodgedwongen de caravan of camper tegen een te lage prijs moet inruilen! Overigens doen de meeste caravan of camperbezitters 7 tot 10 jaar met hun nieuwe caravan of camper.

Voor de dealer zijn dit “een aantal vliegen in 1 klap”:

  1. De dealer levert u de caravan of camper tegen een te hoge prijs, zonder korting (u betaald per maand dus wat maakt die korting dan nog uit)
  2. De dealer ontvangt zijn provisie als tussenpersoon (die betaald u)
  3. Gedurende de looptijd bent u verplicht bij de dealer het onderhoud en schadeherstel te laten uitvoeren.
  4. Tegen het einde van de looptijd ruilt hij uw caravan of camper tegen een te LAGE prijs in (uw caravan of camper is immers 10%-20% meer waard).
  5. Omdat u (moet) inruilen levert de dealer u een nieuwe caravan of camper.
  6. U koopt weer een nieuwe caravan of camper en het hele spel begint weer van voren af aan.

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat uw voorkeur toch uitgaat naar die ene nieuwe caravan of camper van € 15.000,– en dat u dit bedrag wenst te financieren, we gaan hierbij uit van de meest voorkomende vorm in de markt en met een rente peildatum van mei 2008.

Financiering: € 15.000,– gedurende 5 jaar (60 maanden) met 50% restschuld resulteert in een maandbedrag van € 217,–, Over de totale looptijd betaalde u dus 60 x 217 € = 13.020,-.

Dat het bedrag per maand best laag lijkt komt natuurlijk omdat u aan het einde van de looptijd nog met een restschuld zit van € 7.500,–, of u MOET inruilen!

Van deze € 13.020,– heeft u € 5.527,– (teveel) betaalt aan de geldverstrekker en de provisie voor de dealer (de kredietvergoeding).

Deze € 5.527,– en de afschrijving van € 7.500,– maakt aan het einde van de looptijd een totaalbedrag van € 13.027,–.

Deze € 13.027,– gedeeld door 5 jaar is € 2.605,– per jaar, met gemiddeld 4 weken vakantie per jaar betaalt u dus € 651,– per week!

Maar dan bent u er nog niet! U zit ook nog met een (rest)schuld van € 7.500,- (De kosten aan stalling, verzekering en onderhoud laten we voor het gemak nog maar even buiten beschouwing).

Alles bij elkaar geteld zou u er dus goed aan doen om de € 5.527,– kredietvergoeding niet te hoeven betalen en de caravan of camper uit eigen middelen te betalen.

U komt dan uit op € 300,– per week omdat u niet “gedwongen” (tegen een te lage prijs) hoeft in te ruilen en uw caravan of camper meer opbrengt waardoor de afschrijving 10% minder is.

Als u niet financiert BESPAART u dus meer dan 50%, u bent in dit voorbeeld € 351,– per week GOEDKOPER uit.

Goed, dit snap ik, wat is nu het goedkopere en betere idee als ik toch met een nieuwe caravan of camper op pad wil en niet wens te financieren?

Huur een caravan of camper!

Een 4 persoons compleet ingerichte caravan huurt u bij ons al vanaf € 330,- per week.

Huur lekker voor een paar jaar, (be)spaar het geld wat u anders aan kredietvergoeding, afschrijving, stalling, verzekering en onderhoud kwijt zou zijn en schaf dan met uw EIGEN (gespaard)geld bij ons een nieuwe caravan of camper aan, want dat blijft de goedkoopste manier. Oh ja, bij ons bent u op een nieuwe caravan of camper ook 10% tot 20% goedkoper uit dan elders, tel uit uw winst!

Waarom wij dit met u delen ondanks het feit dat we zelf ook financieringsproducten leveren?

Ach we hebben vanaf onze start het “caravan of camperland” al vaker op z’n kop gezet met onze scherpe prijsstelling en uitstekende service, wij houden ervan om glashelder te zijn en gelet op deze economische tijden u in alle opzichten de beste “deal” aan te kunnen bieden. Nu dus ook in caravan of camperverhuur.

Klik hier voor het complete verhuurprogramma

Niet voor niets is onze slogan “Genieten In Vrijheid!”.