Een kampeervakantie met caravan of camper

Een kampeervakantie met caravan of camper of iets anders?

De laatste jaren is er nogal wat keus in vakantie vieren, goedkope vluchten al dan niet naar All-Inclusive hotels, maar ook de mogelijkheden in kampeer vakanties zijn uitgebreid. Gingen we vroeger nog massaal met een tent, vouwwagen of kleine caravan op pad, nu is er op veel campings volop keus in stacaravans, huisjes, bungalows en compleet ingerichte tenten.

Is dit nu een concurrent voor de toercaravan geworden vroegen wij ons af?
Natuurlijk, maar deze trends lijken alweer over het hoogtepunt heen.

De laatste tijd verkopen wij weer veel meer caravans aan mensen die de andere vormen uitgeprobeerd hebben.

Waarom?

Deze andere vormen van “kamperen” is niet het echte kampeergevoel, zo blijkt uit de verhalen bij ons aan tafel!

In de meeste gevallen heeft u ruim van tevoren uw “huisje” geboekt en aanbetaald, op de plek aangekomen bevalt u het “huisje” niet, de ligging is niet gezellig, het is vies (terwijl het vorig jaar nieuw en schoon was), iedereen heeft de neiging een (denkbeeldig) “hekje” rond het kavel te zetten waardoor het sociale aspect er niet is, u heeft vervelende buren, het weer ziet er voor de komende dagen slecht uit en uw vakantie valt in het water maarja u moet nog 2 weken want u heeft geboekt en betaald, dan maar naar de overdekte attracties in de buurt, waar u vervolgens de hoofdprijs betaald terwijl u dit eigenlijk ook thuis had kunnen doen.

Neem dan de toercaravan en doe een echte kampeervakantie, dat is pas “Genieten in vrijheid”!

Uw eigen huisje op wielen is uiteraard helemaal naar uw zin, alle spullen liggen voor vertrek al op de juiste plek en liggen daar ook nog als u op de plaats van bestemming komt.

Ook prettig als u onverhoopt wat later bent, of u besluit de reis te onderbreken en op 1 van de vele doorreis campings even de pootjes uit te draaien en alvast uw vakantie te laten beginnen, u hoeft niet te jachten en te jagen, dat doet u immers al een groot gedeelte van het jaar.

Op een van de vele schitterende camping in Europa zet u uw caravan natuurlijk op het mooiste plekje, gaan er kinderen mee dan hebben die meestal al een speelkameraadje gevonden voordat u de tent heeft opgezet.

Mocht de camping, buren of weer u toch niet bevallen dan heeft u natuurlijk allang op internet gekeken (al dan niet op uw tablet of mobiele telefoon) waar de reis naartoe gaat. Dat is pas genieten in vrijheid!