Roller Team Campers leverbaar in Nederland

Roller Team Campers leverbaar in Nederland

Roller Team, één van de meest verkochte merken in Europa en marktleider in Italië, Spanje en Frankrijk heeft nu ook een thuis gevonden in Nederland.

Roller Team is een toonaangevend merk in campers en een grote speler op de Europese markt. Roller Team is de dochteronderneming van het Franse Trigano S.A. en gevestigd in het hart van het mooie Toscane. De campers zijn niet alleen op het gebied van Italiaans design een hoogstandje; ook op het technisch vlak is perfectie de norm. Elke camper wordt geleverd met ExPS en een aangepast camperchassis waardoor een absoluut veilig weggedrag gegarandeerd kan worden! Ondanks het fraaie design en vooruitstrevend techniek is Roller Team één van de goedkoopste op de Nederlandse markt.

Alle Roller Team half integraal campers zijn voorzien van Extreme Protection System (ExPS): een door de eigen researchafdeling van Roller-Team ontwikkelde technologie die de camper gegarandeerd het hoogste niveau van bescherming geeft! Door toepassing van ExPS zijn de Roller Team campers beter geïsoleerd tegen water en weersinvloeden, beter geïsoleerd tegen infiltratie van buitenaf en beter beschermd tegen geluiden welke de bestuurder kunnen storen. De wanden zijn opgebouwd uit STYROFOAM isolatie materiaal en kunststof in plaats van houten spanten, daarnaast is de buitenzijde geheel vervaardigd uit GFK (polyester). Hierdoor zijn Roller Team campers uitstekend geïsoleerd, praktisch ongevoelig voor vocht of beschadigingen en goed bestand tegen dynamische belastingen als druk, trekken en buigen. Dit geldt ook op langere termijn omdat de gebruikte componenten niet kunnen vergaan! Een vloerdikte van 75mm versterkt met glasfiber onder de achterkant (bij de uitvoeringen met garage) voorkomt waterlekkage en vormt een barrière tegen steen en stootslag. De prototypes hebben blootgestaan aan honderden uren regen in watercabines en hebben al duizenden kilometers gereden. En naar tevredenheid, waardoor Roller Team 6 jaar garantie biedt!

De instap serie van Roller Team, genaamd “Auto-Roller” is voor het seizoen 2012 geheel vernieuwd en heeft voor wat betreft het interieur praktisch hetzelfde fraaie Italiaanse design gekregen als de grotere luxere “zus” genaamd “Granduca”. De toplijn heet “Pegaso”, een zeer luxe camper met de grootste alkoof van dit segment. De buscampers of VAN’s “Livingstone” genaamd, zijn er in alle soorten en maten. Nieuw is de DUO, een indeling met 2 enkele bedden.

Vorig jaar is de T-Line serie met hefbed geïntroduceerd. Deze hefbed constructie heeft de unieke mogelijkheid in 3 standen geborgd te kunnen worden: de middelste stand biedt zo gelegenheid tot slapen terwijl eronder nog gezeten kan worden. Deze combinatie blijkt een schot in de roos omdat “opa en oma” nu voldoende ruimte hebben om hun kleinkinderen te logeren mee te nemen of de camper kunnen uitlenen aan hun kinderen met gezin. Op deze manier is het rendement op de investering in een camper optimaal. De T-line serie is inmiddels uitgebreid tot 8 modellen, 4 daarvan zijn gebaseerd op de (instap) Auto-Roller serie, de andere 4 zijn gebaseerd op de nog luxere Granduca serie. Naast het hefbed kennen we in de T-line serie de volgende indelingen; Garage met dwars bed, Frans bed, Queens (eiland)bed en stapelbed.

Fiat lanceert een nieuw motoren programma voor de Roller Team camper modellen. De focus ligt daarbij sterk op een zo laag mogelijke CO2 productie. Tevens werden enkele andere verbeteringen aangekondigd zoals het Traction + systeem. De nieuwe reeks Euro 5 motoren is krachtiger en meer divers en de krachtbronnen zijn ontworpen voor uiteenlopende taken. Allemaal zijn ze toonaangevend in hun vermogensklasse op het gebied van verbruik, emissies en prestaties. Er is een nieuwe 115 pk sterke tweeliter-motor met het laagste verbruiks- en CO2- emissieniveau, en de nieuwe 177 pk drieliter MultiJet is de krachtigste viercilinder dieselmotor. Verder zijn er twee 2.3-liter motoren: één met 130 pk, één met 148 pk en een turbo met een variabele geometrie. Met uitzondering van de drieliter-variant maken alle nieuwe Ducato-motoren deel uit van de tweede generatie MultiJet-familie. Alle motoren onderscheiden zich door hun uitzonderlijke prestaties, lange onderhoudsintervallen, lage verbruik (besparingen tot 15% vergeleken met de Euro 4 motoren) en dito CO2-emissies die ver onder de gestelde limiet liggen. Andere eigenschappen zijn de stilte waarmee ze hun werk doen en het relatief lage gewicht van de motoren, wat altijd zeer belangrijk is voor een camper waarbij het gewicht van doorslaggevend belang is. Vanaf februari is ook een automaat leverbaar op de 130- en 150 PK motoren, met de 180 PK uitvoering is deze automaat al direct leverbaar.