Caravan invoeren België

Een caravan invoeren naar België vanuit Nederland is tegenwoordig zeer eenvoudig.

Vele landgenoten gingen u inmiddels voor, ongeveer 30% van onze klanten mogen we tegenwoordig uit België verwelkomen. De verklaring is simpel; onze prijzen met de merken Caravelair en Sprite liggen gemiddeld 10- 15% lager en de invoer en registratie in België is met de komst van het Certificaat van Conformiteit snel en simpel. Sommige klanten zijn nog steeds een beetje bezorgd (vaak ingegeven door Belgische verdelers…) over mogelijke problemen bij de invoer en Douane, dat hoeft echter niet! “Het is net zo gemakkelijk als het kopen van kleding in Eindhoven” was een reactie van een van onze klanten na invoer van de caravan in België.

Persoonlijke aandacht

Wij maken als familiebedrijf graag alle tijd voor u. De aanschaf van uw ideale caravan doet u niet even snel, dit verdient alle tijd en persoonlijke aandacht. Wij ontvangen u graag in een prettige sfeer zonder enige tijdsdruk.

Prijs

Wij maken geen geheim van onze prijzen, u weet op voorhand al precies waarop u uit komt. Wij kennen geen prijsverhogende onderdelen of bijkomende kosten. Omdat wij officieel dealer zijn kunnen wij lagere prijzen hanteren, wij zijn tussen de 1.000- en 3.000 euro goedkoper. Evenmin werken wij met allerlei zogenaamde voordeelpakketten. Het voordeel van deze pakketten pakt meestal uit in uw nadeel, dit omdat er zaken in pakketten worden genoemd die gewoon tot de standaarduitrusting van de caravan behoren. Het “weggeven van een sigaar uit eigen doos” noemen we dat.

Service

Onze relatie gaat ook door nadat u tot aankoop bent overgegaan. Service is onlosmakelijk verbonden met verkoop, derhalve hebben we dit hoog in het vaandel staan. U bent onze beste reclame, als u ook na aflevering tevreden blijft over uw caravan en onze service dan gaan wij ervan uit dat u dit ook tegen andere verteld, een betere reclame kunnen we ons niet wensen!

Invoeren en belastingen

Een enkele keer vernemen wij van Belgische klanten dat hun verteld is (vaak door een Belgische verdeler) dat de invoer lastig is, soms niet lukt en een hoop extra kosten- of belastingen met zich meebrengt…dit is een leugen. Dit wordt alleen maar gedaan om u bang te maken en u ervan te weerhouden om uw caravan niet in Nederland te kopen. Hoe eenvoudig het wel in zijn werk gaat staat hieronder duidelijk omschreven.

  • Geen bijkomende belastingen
  • Geen invoerrechten
  • Geen bijkomende kosten
  • Geen problemen bij invoer

Procedure

Er zijn slechts 4 stappen om een nummerplaat te verkrijgen voor een nieuw voertuig

Stap 1:

d: Douane: via website http://financien.belgium.be/nl/douane_accijnzen/particulieren/inschrijven-voertuig-aangekocht-buiten-be/regels-stappen

Hier kan het voertuig elektronisch ingeschreven worden via de applicatie E705. Nodig is een Belgische eID en kaartlezer om in te loggen. Iemand anders kan dat desgewenst ook voor derden doen.

De caravan-factuur uploaden (ook het bedrag exclusief BTW dient daarop vermeld te zijn, ALSMEDE dat het een nieuwe caravan betreft). Ook het COC (gelijkvormigheidattest) dient geüpload te worden.

Daarna ontvang je de gevalideerde E705 vaak al binnen 1, 2 werkdagen. Voor een nieuwe caravan betaal je de BTW in NL bij de dealer (voor een nieuwe auto betaal je de BTW overigens in BE).

Stap 2 en 3:

Alvorens de verzekeraar(agent) de inschrijving via WebDIV kan doen, dient er eerst (zelf) de preregistratie uitgevoerd te worden.

Dit kan via de website: https://es.mobilit.fgov.be/preregistratie/.

Nodig is een Belgische eID en kaartlezer om in te loggen. Iemand anders kan dat desgewenst ook voor derden doen.

A.d.h.v. het COC kan dat voor een nieuw voertuig relatief eenvoudig ingevoerd te worden. Het gevraagde VIN-nummer (Voertuig Identificatie Nummer) betreft het chassisnummer.

Voor de in diverse velden in te voeren gegevens wordt naar de rubrieknummers in het COC verwezen !!

Daarna kan de verzekeringsagent het invoeren van de benodigde gegevens in het systeem WebDIV afhandelen.

Het roze formulier “Aanvraag tot inschrijving…” wordt ingevuld en door u ondertekend. Dit formulier blijft daarna in het dossier van de verzekeringsagent en hoeft niet naar DIV te worden opgestuurd, omdat e.e.a. via het systeem WebDIV door de verzekeringsagent wordt ingevoerd en afgehandeld.

Stap 4:

Daarna is het wachten op thuis ontvangen van het inschrijvingsbewijs (kentekenbewijzen) en nummerplaat, binnen 1 a 2 werkdagen.