Waarom wij voor Caravelair gekozen hebben

Waarom wij voor Caravelair gekozen hebben

Het succes van Caravelair in Europa! Dat Caravelair marktleider is in Frankrijk, Spanje en Italië zal u wellicht niet verbazen.

Dat Caravelair in de Scandinavische landen een explosieve groei maakt is verassend, ook daar is de unieke verhouding van gewicht, prijs en kwaliteit blijkbaar doorgedrongen!

Caravelair heeft als merknaam vanuit het verleden wellicht niet dezelfde status bereikt als Knaus, Hobby of Fendt, wel hebben ze een andere reputatie opgebouwd: Lichtgewicht caravans met voor praktisch alle auto’s een passende indeling welke derhalve ook met het B rijbewijs getrokken mogen worden, zeer aantrekkelijk in prijs en – wellicht voor ons nog wel het meest doorslaggevend – een hoogwaardige kwaliteit. Met een technisch team (ervaren met alle merken caravans) volgen wij de laatste jaren het totale aanbod caravans in Europa, veel merken bouwen namelijk ook even snel een zogenaamd lichte caravan maar slagen daar niet in, alleen Caravelair kon de toets doorstaan en doet in onze ogen niet onder voor de meeste grote merken. Wij laten ons niet verleiden door de kleur van het hout of de bekleding, maar kijken naar afwerking, chassis, rijeigenschappen, as, remsysteem en garantiebepalingen en konden op zowel technisch -/ als commercieel vlak niet anders concluderen; Caravelair heeft het perfect voor elkaar! Zo ontstaat er voor ons een geheel nieuwe markt vanaf de lichtere caravans, met een interessante overlap in het assortiment van Knaus. Ook met een Volkswagen Polo, Citroen C3 of Opel Corsa kunt u met uw gezin heerlijk met een caravan op vakantie! Waarom wij voor u Caravelair hebben geselecteerd mag duidelijk zijn; “Hoe lager het maximum gewicht van de caravan, des te groter de kans dat u met het B rijbewijs lekker met de caravan op vakantie kunt”.

Caravelair versus Knaus

Met onze jarenlange ervaring met het Knaus product is het niet eenvoudig objectief naar andere merken te kijken. Toch zochten wij, naast de relatief zware Knaus, een lichter product om een nieuwe grotere markt te kunnen bedienen. Met de kwaliteit van Knaus in het achterhoofd bekijken wij jaarlijks, wellicht net als u, de andere merken. Met dit gegeven kwamen wij uit bij Caravelair. U mag Caravelair niet vergelijken met de Azur- en Eurostar series van Knaus, maar in het meest populaire segment van de Knaus Sport en Sudwind is er al een behoorlijke overlap met Caravelair. Als we daar nog bij optellen dat een caravan in 95% van de tijd dienst doet als “bed- of garderobekast op wielen” in de warmere maanden van het jaar, dan hoeft het allemaal niet zo zwaar te zijn…

Caravan -/ vliegtuigbouw

Het bouwen van een lichte caravan is niet eenvoudig, aan de ene kant wil je degelijkheid, stevigheid en duurzaamheid met voldoende isolatie, aan de andere kant een zo laag mogelijk gewicht. Dit is eigenlijk nog het beste te vergelijken met het bouwen van een vliegtuig. Hierbij schoot ons de naam “Caravelle” te binnen, een Franse vliegtuigbouwer die dit type passagierstoestel in de jaren 60 heeft ontwikkeld, Transavia vloog er in de 70er jaren mee. De bouwers van de Caravelle stonden later ook aan de wieg van het supersonische verkeerstoestel de ” Concorde”, later is dit bedrijf overgaan in het bekende Airbus. We vonden het bruggetje “CaravelAIR” wel toepasselijk. Caravelair wordt gebouwd in hetzelfde land en vakantieland bij uitstek; Frankrijk, bij de marktleider Trigano en is al jarenlang buitengewoon succesvol in de mix van lichtgewicht caravans met een hoge kwaliteit en dito uitstraling!

Caravan en milieu

Uw auto staat tegenwoordig veel ter discussie; CO2 uitstoot, slurptax, opwarming van de aarde, uitstoot van roetdeeltjes, roetfilters en noem allemaal maar op. Dat een caravan geen positieve bijdrage levert aan uw brandstofverbruik mag duidelijk zijn, in theorie moet uw auto 75% harder werken met een caravan erachter als gevolg van zijn gewicht, luchtweerstand en rolweerstand. Wij zijn van mening dat een lichtere caravan achter uw auto ook een positieve bijdrage levert aan het milieu!

Op weg naar vrijheid

Wij zijn van mening dat een lichtere caravan, als Caravelair, u meer mogelijkheden biedt in relatie tot uw rijbewijs en auto om te genieten van optimale vrijheid, het gebruik van de leuke binnendoor routes om te eindigen op de mooiste – vaak niet al te grote- kampeerplekjes in Europa waar u gaat genieten van al het moois wat kamperen met een caravan u kan bieden. “Op weg naar vrijheid” dus!

Kom kijken en overtuig u zelf van de Caravelair Antares Luxe, Allegra en de Venicia series.