Sprite Cruzer 480 SR winnaar ANWB KcK Test Engelse caravans

Battle of the British

Drie ramen in het front, een interieur als een landhuis en meestal de toegangsdeur aan de linkerzijde (de Sprite heeft de deur aan de juiste zijde): Een Engelse caravan herken je zo. 4 caravans met hun roots bij onze westerburen duelleren. De ANWB test de Sprite Cruzer 480SR, Elddis Affinity 482, Lunar Quasar 514 em de Sterling Eccles Topaz SE. De caravans worden gedurende een week getest door de techneuten van de ANWB en door een groep gebruikers.

Sprite Cruzer 2015 4Sprite Cruzer 480SR

De Sprite is de meeste ‘Europese’ testcaravan. Als enige van het stel heeft zij een deur aan de rechterzijde. De 480SR zit in het middens van de Cruzer-serie die, met uitzondering van de ‘Kleine’ 460, standaard een vast bed biedt. Er is keuze uit een Frans bed, een breedslaper of separate bedden. De unieke houtvrije opbouw heeft ook een hagelbestendiger polyester dak en aluminium gladde wanden. Standaard heeft zij een vaste watertank. Met een adviesprijs van € 21.595,- all-in is de Sprite verreweg de goedkoopste caravans die getest is. Hoewel het leeggewicht 100 kilo hoger is dan de concurrentie, blijft het laadvermogen gelijk. De Sprite heeft een hogere toegestane aslast (1.450 kg)

Conclusie KcK en gebruikers

Toegegeven, de configuraties van de testcaravans lopen danig uiteen. De twee duurste ontberen het voor deze markt zo belangrijke vaste bed. Haddem we daar echter wel voor gekozen, dan was het prijsverschil helemaal -Sky High- gegaan. Dat we verder meer overeenkomsten dan verschillen ontdekken, is in het nadeel van de Sterling en de Elddis. Ze maken hun meerprijs, ondanks het standaard ATC, slechts ten dele waar. Omdat het vaste Lunar-bed erg krap is, wint de Sprite al op basis van de -hardware-. Let je ook op de prijs, die vier- tot zevenduizend euro lager ligt dan de concurrenten, dan is de champgane voor de Sprite. Cheers!

2015 Sprite Cruzer 480 SR Exterieur 800

 

Lees alles over Sprite Caravans op deze pagina ->