Persbericht Sprite Caravans 2015

Persbericht Sprite caravans 2015

Sprite brengt komend seizoen de caravans op een hoger niveau.

Tiel, juni 2014

Sprite caravans heeft, door steeds weer te ontwikkelen, het afgelopen seizoen de verkoopaantallen zien stijgen. In deze moeilijke economische tijden is dit een uniek gegeven.

Het komend modeljaar krijgt Sprite een aantal zichtbare en niet zichtbare noviteiten die het product op een nog hoger niveau brengen.

2015 Sprite Cruzer 495 SR Interieur 800De grootste noviteit op alle Sprite caravans is de nieuwe Smart opbouwmethode. Deze nieuwe sterke sandwichconstructie heeft aan de binnenzijde, in plaats van hout alleen nog ‘Pure’, een taai en hard, op polyurethaan gebaseerd product, dat volledig waterdicht is.
Deze constructie voorkomt de overdracht van vocht van de buitenzijde naar binnenkant van de constructie, waardoor de caravan zeer goed bestand is tegen vochtinwerking.
Alle bevestigingen, inclusief ramen en deuren worden geschroefd in het ‘Pure’ frame dat per bevestiging wordt aangepast in dikte om aan de vereiste sterkte te voldoen. Doordat het ‘Pure’ materiaal lichter is dan hout, is het mogelijk een gewichtsbesparing te bereiken van 10 tot 14 kg. zonder verlies van sterkte in de wand. Het ‘Pure’ materiaal is volkomen ondoordringbaar voor water en heeft geen aders, wat betekent dat er geen water door kan dringen van de buitenbeplating tot de binnenste wandplaat. Alles, met inbegrip van de isolerende HD polystyreen vloer, is CNC (computer numeriek bestuurd) gesneden om een maatvoering met hoge nauwkeurigheid te leveren.

2015 Sprite Cruzer 480 SR Exterieur 800De Alpine Sport en de Cruzer serie krijgen komend seizoen een prachtige nieuwe buitendecoratie, waardoor de caravans een geweldige uitstraling krijgen. De nieuwe “Scorpion” aluminium velgen maken het geheel af.

Alle Sprites worden voorzien van een polyester dak, zodat hagel nauwelijks meer vat heeft op deze mooie caravans.

Om het monteren van een luifel aan de caravan gemakkelijker te maken is de positie van de tentlampen aangepast.

2015 Sprite Alpine Sport 370 EK Interieur 800Alle 2015 modellen krijgen een nieuw modern interieur door gebruik van een nieuwe houtkleur. De caravans krijgen meer chroomkleurige accenten, zoals de handgrepen en rond de schakelaars en stekkerdozen. Ook zien we komend jaar nieuwe chroomkleurige kranen in de keuken.

Het slaapcomfort wordt in het nieuwe seizoen buitengewoon, want met de nieuwe ”Duvalay Duvalite” matrassen (op de vaste bedden) is een nieuwe innovatie toegepast met lichtgewicht geheugen fiber technologie. De matras bestaat uit hypoallergeen comfortabel traagschuim. Het geeft een superieure harmonie in temperatuur, drukverlaging en is duurzaam en veerkrachtig. De matras is bestand tegen huisstofmijt en is 100% recyclebaar. Het ultra lichte gewicht draagt ook nog eens bij tot een aanzienlijke gewichtsbesparing.

De Alpine Sport serie krijgt evenals de Cruzer SR serie LED spotjes onder de bovenkastjes.

2015 Sprite Alpine Sport 370 EK Exterieur 800Elke Sprite is een luxe caravan met een standaarduitrusting die er zijn mag, waaronder een ALKO stabilisator, disselafdek, lichtmetalen velgen, een Heki dakluik van 70 x 50 cm, kussens met binnenvering, lattenbodems rondom, grote 113 liter koelkast, 5 liter boiler op elektriciteit, een kookstel met 3 gaspitten, rondverwarming, een vaste ingebouwde watertank van 38 liter, een serviceluik bij het vaste bed en natuurlijk het standaard panoramische dakraam aan de voorzijde.
De overtreffende trap is en blijft de Cruzer SR serie met hier bovenop nog de luxe oven/gril combinatie, magnetron, verwarming op gas én elektriciteit, 10 liter boiler, accubox en nog veel meer.

De prijzen van de Sprite caravans blijven verrassend scherp: de Sprite Alpine Sport begint bij €16.995,- en de Sprite Cruzer SR bij € 20.395,-. De nieuwe Sprites staan vanaf begin juli bij ons in de showroom.