Caravan importeren Belgie

Caravan importeren Belgie

Geachte Belgische bezoeker,

Bedankt voor uw bezoek aan onze website!

budgetcaravan-invoeren-belgieVeel landgenoten gingen u voor, inmiddels is 25% van onze klanten uit België afkomstig. Onze prijzen liggen dan ook gemiddeld 10- 15% lager dan in uw eigen land terwijl de invoer erg eenvoudig is geworden.

Voor een eenvoudige invoer heeft u een gelijkvormigheidsattest (GVA), tegenwoordig COC (Certificate of Conformity) document genaamd, nodig, dit verzorgen wij voor u! Het COC/GVA heeft bij Caravelair caravans een meerprijs van slechts € 100,–, voor Roller Team campers en Sprite en Knaus caravans is het COC reeds bij de prijs inbegrepen.

Sommige klanten zijn nog steeds een beetje bezorgd (vaak ingegeven door Belgische verdelers…) over mogelijke problemen bij de invoer en Douane, dat hoeft echter niet! “Het is net zo gemakkelijk als het kopen van kleding in Eindhoven” was een reactie van een van onze klanten na invoer van de caravan in België.

Bij de invoer naar België hoeft u namelijk geen extra BTW of andere vormen van belasting te betalen. U rekent met ons de BTW af welke al bij onze prijs is inbegrepen.

Hoe gaat het precies in zijn werk:

1. Zodra wij het COC/GVA in ons bezit hebben informeren wij u, zodat u dit alvast op kunt halen.

2. Met het COC/GVA gaat u samen met onze factuur naar het douanekantoor, zij zetten een stempel als bewijs dat u de BTW voldaan heeft voor een symbolisch bedrag van € 0,50. U ontvangt bij de Douane het roze/rode formulier waarmee u naar uw verzekering kunt gaan.

3. Na uw verzekering kunt u de kentekenplaat aanvragen.

4. Tijd om de caravan op te komen halen en alvast te gaan genieten.

5. Zoals gebruikelijk in België dient u binnen een bepaalde tijd de caravan ter keuring aan te dienen bij de technische controle. Dit had u ook gemoeten als u de caravan in België had gekocht.

Dat is alles!

Alle prijzen van nieuwe caravans zijn inclusief; volledige fabrieksgarantie, afleverkosten, BTW en kosten rijklaar maken! Alle nieuwe caravans worden geleverd met volledige Europese fabrieksgarantie, 2 jaar bij Knaus en Roller Team en 3 jaar bij Caravelair en Sprite.

Door optimaal gebruik te maken van het Internet, grote verkoopaantallen en lage overheadkosten zijn wij, met onze nieuwe- en gebruikte caravans, gemiddeld   15-20% goedkoper dan elders. Wij horen van klanten dat we de goedkoopste van Europa zijn!

Voor andere merken, dan  behorend tot Sprite, Caravelair of de Knaus-Tabbert group,  dient u zelf voor een gelijkvormigheidsattest te zorgen neem hiervoor contact op met de betreffende invoerder voor België en/of met uw Technisch Keuringsstation. Ook dan is invoeren nog steeds mogelijk.

Wij zien uw reactie graag tegemoet!

 

 

Hierbij het verslag van een van onze klanten over het invoeren in België

budgetcaravan-export-belgieTer info stuur ik jou bij deze even de procedure door voor het invoeren van een caravan die ik bij jullie nieuw heb gekocht:

Het heeft net iets meer dan een goeie halve dag in beslag genomen om de documenten te regelen:

STAP 1: DOUANE EN ACCIJNZEN

Met de aankoopfactuur, het gelijkvormigheidsattest (of Europees model certificate of conformity COC), de groene fiche vanuit Duitsland(die zat erbij maar ik heb geen flauw benul van wat dat was) en je identiteitskaart dien je je aan te melden op een Douane kantoor. Je krijgt hier een aanvraag tot inschrijving (roos formulier) dat gedeeltelijk wordt ingevuld (identificatie en type voertuig) en afgestempeld door de douane. Een kantoor in de buurt heb ik gevonden op : http://fiscus.fgov.be/

Kostprijs: 0,72€

STAP 2: VERZEKERINGS KANTOOR

Het roze formulier dien je te laten invullen en afstempelen bij je verzekeraar. Ik kreeg bij mijn verzekeraar direct een groene kaart mee. (die maken ze dan al aan op het serienummer – achteraf kunnen ze die overzetten op je nummerplaat maar dat hoeft niet)

Kostprijs: goed negotieren met de verzekeringsmakelaar zou ik zeggen

STAP 3: INSCHRIJVEN BIJ DE DIV (Dienst Inschrijving Voertuigen)

Ofwel kan je verzekeraar dit regelen, maar dan dien je wel enkele weken (4 à 5) geduld uit te oefenen. (In Brussel lopen ze momenteel blijkbaar serieus achter met de administratie)
Ofwel ga je met het ingevulde roze formulier, identiteitskaart, gelijkvormigheidsattest en aankoopfactuur naar een DIV kantoor.

LET OP: De inschrijving van een voertuig dat in België is ingevoerd kan in de DIV- antennes enkel gebeuren op de dagen en tijdens de uren waarop de Douane (FOD Financiën) aanwezig is. Deze uren en dagen zijn vermeld in de tabel op volgende link

Kostprijs: 20€

Een 2-3 tal dagen later wordt de nummerplaat bezorgt via de post.

Na het ontvangen van deze documenten krijg je een bepaalde periode om het voertuig aan te bieden bij de technische controle. (Hoeveel tijd je daarvoor hebt zal ik volgende week ontdekken)