AANBIEDING Caravan Movers NU met GRATIS onderhoud

Caravan mover

Enduro EM405smart-5Het grote voordeel van een caravan mover, ook wel rangeersysteem genoemd, is natuurlijk dat u heel eenvoudig de caravan op die plaats kunt neerzetten waar u haar hebben wil. U hoeft niet moeilijk te manoeuvreren met de auto of te sjorren aan de caravan. Met de huidige grotere caravans lukt dat met twee mensen ook bijna niet meer. En veel mensen zijn niet in staat om met de auto de caravan exact op een plek te zetten waar ze haar willen hebben, zeker bij rugklachten kan dit een lastige opgave zijn.

Gemak dient de mens

Het gemak van een caravan mover ervaart u niet alleen op de camping, ook bij u thuis op de oprit of bij het aan- of afkoppelen. Zeker als de ondergrond bestaat uit; los zand, nat gras, modder, kuilen, oprit, of een helling. U hoeft ook geen snelheid meer te maken, of veel kracht te gebruiken bij het duwen, dit verkleint ook nog eens de kans op beschadigingen. Via de afstandsbediening stuurt u de caravan op de centimeter nauwkeurig daar waar u haar hebben wil, ook in het voor- of naseizoen heeft u dus geen hulp nodig!

Tip! Waterpas zetten

De mover is ook een ideale hulp bij het waterpas zetten van uw caravan. Leg een wig voor het laagste wiel en rijd eenvoudig uw caravan vooruit tot u het gewenste waterpas hebt bereikt. Vervolgens versteld u de hoogte van het neuswiel en u kunt de pootjes uitdraaien. Klaar!

mover-truma-Go2-1Werking mover

Een caravan mover- of rangeersysteem bestaat uit 2 krachtige elektromotoren (1 per band), een accu, een acculader en een draadloze afstandsbediening. Hiervan worden de motoren aan het chassis van de caravan bevestigd, voor- of achter de band (afhankelijk van het chassis). Het accupakket (accu en lader) wordt in de caravan gemonteerd, meestal zo dicht mogelijk bij de as voor de beste gewichtsverdeling. De motoren kunnen handmatig op de band gezet worden (halfautomaat) of elektrisch via de afstandsbediening (volautomaat). Door bijvoorbeeld het linker wiel van de caravan naar voren aan te drijven, maakt de caravan een bocht naar rechts en vice versa. Door beide banden van de caravan gelijktijdig aan de sturen verplaatst de caravan zich in een rechte lijn vooruit, of omgekeerd, achteruit. Vergelijk het met de besturing van een rupsvoertuig.

Soorten movers

Wij hebben alle bekende merken movers in ons assortiment, de verschillen zijn vaak minimaal. Toch kunnen we de rangeersystemen in 2 groepen splitsen: Bij de halfautomaten, ook wel hand bediende movers genaamd, plaatst u zelf de motoren op de band door middel van een hendel of draaislinger, vaak dient u dit per band te doen. De volautomaat plaatst u op de band door simpelweg een knop op de afstandsbediening ingedrukt te houden, beide motoren worden elektrisch en gelijktijdig op de band gezet.

mover-enduro-em305-1Voordelen volautomaat. Met een volautomatische caravan mover plaatst u zonder enige inspanning beide motoren op de band. De mover neemt ook automatisch de optimale druk op de band aan, dit voorkomt slippen van de aandrijfrollen bijvoorbeeld bij modder of gladheid. Ook kunt u de caravan gerust dicht tegen een muurtje of heg plaatsen, u hoeft er immers niet meer bij te kunnen, de mover haalt u weer met een druk op de knop van beide banden.

Gewicht mover

Een mover weegt gemiddeld tussen de 29- en 35 kg, zonder accupakket. Het gewicht van een accupakket ligt tegenwoordig tussen de 4- en 26 kg, hier is dus veel te besparen. Houdt er rekening mee dat het gewicht van uw complete rangeersysteem ten koste gaat van het laadvermogen van uw caravan. Gelukkig is deze massa wel op de meest ideale plaats in de caravan verstouwd namelijk laag- en dicht bij de as. Het extra gewicht heeft daardoor relatief weinig invloed op de stabiliteit van de caravan.

AANBIEDING

Bij aanschaf van een mover krijgt u de onderhoudsmodule Remsysteem ter waarde van € 75,- GRATIS. (Deze aanbieding is geldig tot en met april 2016)