Onderhoud

Onderhoud

Hoewel het onderhoud van een caravan bij veel gebruikers een lage prioriteit heeft, is het verstandig om uw caravan regelmatig een onderhoudsbeurt te laten geven. Controle van de remmen, de elektriciteit- en gasinstallatie en van het onderstel (remmen/as/banden) is van belang voor de veiligheid van u zelf en die van anderen. Verzekeringsmaatschappijen controleren bij een schadeclaim regelmatig of de caravan goed is onderhouden, dit i.v.m. uw zorgverplichting t.o.v. het verzekerde object. Bij normaal gebruik is het voldoende om de caravan om de twee jaar een onderhoudsbeurt te geven. Bij intensief gebruik kunt u dit beter jaarlijks doen. Zelfs als de caravan maar weinig wordt gebruikt is onderhoud zeker nodig: Want ook hier geldt: “Wat rijdt dat slijt en wat staat dat vergaat!” Verdroogde banden, slecht functionerende remmen, versleten schokdempers en wiellagers, dit alles kan het voortijdige einde betekenen, niet alleen van uw welverdiende vakantie, maar ook van uw kostbare bezit.

Remmentestbank-1Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw caravan en bevordert de verkeersveiligheid. Bovendien zorgt een goed onderhouden caravan ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een defect aan uw caravan kunt u natuurlijk niet gebruiken wanneer u bijvoorbeeld op weg bent naar uw vakantiebestemming.

Onze werkplaats is prima geoutilleerd met alle moderne apparatuur voor het opsporen en herstellen van technische mankementen aan de remmen, de trekinrichting, het onderstel, de bedrading, de gasleidingen, de afvoer, alles wat u maar kunt bedenken wordt kritisch gecontroleerd op werking en veiligheid en waar nodig gerepareerd, gesmeerd, vervangen en/of afgesteld, indien u daarvoor opdracht hebt gegeven. Vervolgens ontvangt u een uitgebreid onderhoudsrapport waarin alle bevindingen staan vermeld.

Aan een caravan welke enkele maanden van het jaar op een seizoen-plaats staat, worden andere eisen gesteld als aan een toercaravan die bv veel in de bergen rijdt of die regelmatig voor wintersport doeleinden wordt gebruikt. Om deze reden hebben wij een modulair onderhoudssysteem opgezet zodat u niet iedere keer een totale onderhoudsbeurt hoeft te laten doen maar precies die onderdelen van uw caravan kunt laten controleren die u, met uw gebruik, van belang acht.