Onvoldoende of Slecht Onderhoud

Onvoldoende of Slecht Onderhoud

500.000 caravans in Nederland

Het totaal aantal caravans in Nederland ligt rond de half miljoen. Met deze aantallen is Nederland binnen Europa nog altijd het land met de grootste caravandichtheid. Helaas blijkt uit onderzoek dat een groot gedeelte van deze caravans geen, of onvoldoende, onderhoud krijgt. Slecht onderhoud caravans 2Achterstallig of geen onderhoud kan leiden tot onnodige hoge reparatiekosten en slijtage van uw caravan of camper. Uitgedroogde banden (de voornaamste oorzaak van klapbanden), slecht functionerende remmen, versleten schokdempers en wiellagers, dit alles kan het voortijdig einde betekenen van uw welverdiende vakantie, maar ook van uw kostbare bezit.

Gewicht

Bij geen enkele traditionele onderhoudsbeurt wordt uw caravan of camper gewogen, een tekortkoming, omdat veel mensen niet weten wat hun caravan leeg- of vakantie-klaar weegt. Vreemd genoeg blijkt het kenteken hierin vaak niet te kloppen, het leeggewicht staat immers vaak te laag aangegeven, met mogelijk een overbeladen caravan of camper tot gevolg. Te zwaar beladen is niet alleen een risico bij een eventuele politiecontrole, maar zeker ook een technisch risico voor het draagvermogen van uw as, uw vering, wegligging, banden en remmen. Meten is immers Weten! (Onderhoudsmodule Weging)

Water droog testen

Wij hebben het altijd vreemd gevonden dat in de traditionele onderhoudsbeurt de waterinstallatie “droog” werd getest. Ja u leest het goed; droog! Dit betekent dat uw kraan en waterpomp getest zijn, maar als uw boiler lekt (omdat deze bijvoorbeeld kapotgevroren is in de winter) dan heeft u het water over de vloer lopen en kunt u geen kraan of water meer gebruiken. (Onderhoudsmodule Water)

Verzekering

Uw verzekering vergoed eventuele schade niet door slecht onderhoud aan uw caravan of camper. Ook vochtinwerking door weersinvloeden vallen buiten de dekking. Het is dus van groot belang om met enige regelmaat onderhoud te laten uitvoeren aan uw kostbare bezit en op zijn minst jaarlijks een vochtmeting te laten uitvoeren.

Onderhoudsbeurt te duur?

In Nederland lopen we vaak voorop met een overvloed aan regels en wetten, maar er is geen verplichte APK keuring voor caravans… “We willen de caravanbezitters niet onnodig op kosten jagen” is dan een veel gehoorde uitspraak van bepaalde instanties. Maar is dat terecht? Wij denken van niet! Een caravan maakt ook deel uit van het verkeer en maar al te vaak is in onze werkplaats gebleken dat er veel achterstallig en/of slecht onderhoud plaatsvindt aan caravans en campers. De reden laat zich raden; Worden de bestaande onderhoudsbeurten (€ 200,- tot € 300,-) als te duur ervaren? Is er te weinig keus? Of was u niet tevreden over de zogenaamde grote beurt?

Goed onderhoud goedkoop

Tijd voor iets nieuws! Wij hebben het onderhoud modulair gemaakt. U kunt nu zelf kiezen wat het beste bij u of uw portemonnee past. Heeft u bijvoorbeeld 3 jaar geleden een grote onderhoudsbeurt laten uitvoeren en heeft u de caravan daarna weinig gebruik? Dan kunt u met de onderhoudsmodule reminrichting voor € 75,- volstaan. Misschien kiest u ervoor om voor € 129,- een kleine beurt te laten uitvoeren, dan komt de reminrichting, onderstel, gas-systeem en verkeersverlichting aan bod. We hebben zelfs een APK Caravan keuring ontwikkeld voor € 55,-. Dat is nog eens “Goedkoop en Veilig op Vakantie!”. Hier vindt u alle onderhoudsmodules ->