Motorhome of Mobilhome invoeren België

Motorhome of Mobilhome invoeren België vanuit Nederland is tegenwoordig zeer eenvoudig.

Vele landgenoten gingen u inmiddels voor, ongeveer 30% van onze klanten mogen we tegenwoordig uit België verwelkomen. De verklaring is simpel; onze prijzen met de merken Mobilvetta en Roller Team liggen gemiddeld 10- 15% lager en de invoer en registratie in België is met de komst van het Certificaat van Conformiteit snel en simpel. Maar er blijken nog meer voordelen om een Motorhome of Mobilhome in te voeren in België

Persoonlijke aandacht

Wij maken als familiebedrijf graag alle tijd voor u. De aanschaf van uw ideale Motorhome doet u niet even snel, dit verdient alle tijd en persoonlijke aandacht. Wij ontvangen u graag in een prettige sfeer zonder enige tijdsdruk.

Prijs

Wij maken geen geheim van onze prijzen, u weet op voorhand al precies waarop u uit komt. Wij kennen geen prijsverhogende onderdelen of bijkomende kosten. Omdat wij voor Nederland verdeler en importeur zijn kunnen wij lagere prijzen hanteren, wij zijn tussen de 3.000- en 7.000 euro goedkoper. Evenmin werken wij met allerlei zogenaamde voordeelpakketten. Het voordeel van deze pakketten pakt meestal uit in uw nadeel, dit omdat er zaken in pakketten worden genoemd die gewoon tot de standaarduitrusting van de mobilhome behoren. Het “weggeven van een sigaar uit eigen doos” noemen we dat.

Service

Onze relatie gaat ook door nadat u tot aankoop bent overgegaan. Service is onlosmakelijk verbonden met verkoop, derhalve hebben we dit hoog in het vaandel staan. U bent onze beste reclame, als u ook na aflevering tevreden blijft over uw motorhome en onze service dan gaan wij ervan uit dat u dit ook tegen andere verteld, een betere reclame kunnen we ons niet wensen!

Invoeren en belastingen

Een enkele keer vernemen wij van Belgische klanten dat hun verteld is (vaak door een Belgische verdeler) dat de invoer lastig is, soms niet lukt en een hoop extra kosten- of belastingen met zich meebrengt…dit is een leugen. Dit wordt alleen maar gedaan om u bang te maken en u ervan te weerhouden om uw motorhome niet in Nederland te kopen. Hoe eenvoudig het wel in zijn werk gaat staat hieronder duidelijk omschreven.

  • Geen bijkomende belastingen
  • Geen invoerrechten
  • Geen bijkomende kosten
  • Geen problemen bij invoer

Procedure

Er zijn slechts 4 stappen om een nummerplaat te verkrijgen voor een nieuw voertuig

STAP 1 : De motorhome moet gededouaneerd (E705) worden

STAP 2 : De motorhome moet gepreregistreerd worden

STAP 3 : De motorhome moet online worden ingeschreven via een verzekeringsmakelaar met WebDIV

STAP 4 : Uw motorhome kan worden opgehaald

STAP 1

a. U ontvangt van ons de netto-factuur exclusief 21% BTW. U betaald bij ons dus niet de 21% BTW maar bij u in België.

b. U ontvang van ons COC document, ook wel Certificaat van Conformiteit, Certificaat van Overeenstemming of Europese homologatie genoemd.

c. U ontvangt van ons een verklaring dat het om een gloednieuw- niet eerder ingeschreven voertuig gaat.

d. U doet aangifte bij de Douane, hier wordt de 21% BTW voldaan en tevens ontvangt u het formulier “Aanvraag tot Inschrijving”.

Dat kan via:

STAP 2 en STAP 3

U gaat naar uw verzekeringsmaatschappij of makelaar zij verzorgen met u het roze formulier “aanvraag tot inschrijving” en zij doen meteen de online inschrijving bij de DIV (WebDIV) voor de preregistratie.

Note: De hierboven beschreven procedure is de snelste, toch zijn hierop ook nog andere routes mogelijk. Zo kunt u de “aanvraag tot inschrijving” gratis afhalen bij uw verzekeringsmaatschappij- of makelaar, bij stations van de autokeuring en bij de DIV. Het ingevulde formulier kunt u per post verzenden naar het adres van de DIV. Een andere mogelijkheid is het formulier bij de DIV zelf in te vullen.

In alle gevallen blijkt dat het in samenwerking met een goede verzekeringsmaatschappij- of makelaar het meeste eenvoudige en snel verloopt.

STAP 4

Als de eerste 3 stappen doorlopen zijn heeft u in de meeste gevallen het inschrijvingsbewijs en nummerplaat met 24 uur binnen. Vervolgens komt u hiermee uw nieuwe mobilhome bij ons ophalen. De totale kosten bedragen ongeveer 30 euro.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien u graag in onze showroom!

Uitgebreide informatie vindt u met deze links:

Inschrijving van voertuigen

Procedure inschrijving

Europees Centrum voor de consument België